Dania główne - Kulinaria
Filet z kurczaka kroimy na kawałki, posypujemy solą i pieprzem i podsmażamy na patelni. Wyjmujemy.
Na maśle podsmażamy pokrojoną drobno cebulę i rozdrobniony czosnek. Zasypujemy niewielką ilością mąki.
Ugotować ziemniaki (na jedną puszkę tuńczyka ok. 4 dużych ziemniaków) i rozgnieść je widelcem dodając 2 łyżki masła.
Dodajemy jajko, papryki, uprzednio umyte i pokrojone w drobną kostkę.
Schab myjemy, oczyszczamy z tłuszczu. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Smarujemy schab czosnkiem.
Mięso umyć i osuszyć. Usunąć nadmiar tłuszczu. Pokropić octem winny, posypać przyprawami, po łyżeczce każdej.
Udka myjemy, osuszamy i nacieramy czosnkiem, papryką, solą i pieprzem. Skrapiamy octem winnym białym i odstawiamy w chłodne miejsce.
Mięso pokroić w małą kostkę (wtedy szybciej zmięknie), cebulę i por w półkrążki.
W głębokiej patelni rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć na nim pokrojony por i paprykę.
Seler kroimy na plastry grubości ok. 1 cm i wrzucamy do wrzątku. Gotujemy ok. 5 minut.
Jakie korzyści niesie za sobą catering dietetyczny? I najważniejsze: czy to dobra opcja na studencką kieszeń?
Kaufland przygotował specjalną ofertę prezentowaną w ramach najnowszej letniej kampanii reklamowej.
Szczęśliwa po stosunku, masz wrażenie jakbyś znajdowała się w raju. Chciałoby się krzyknąć: Chwilo trwaj! Nic nie sprowadzi cię szybciej na Ziemie, jak fakt, iż ...
Co zrobić w sytuacji, gdy odbyłaś stosunek bez zabezpieczenia i obawiasz się zajścia w niechcianą ciążę?