Dania główne - Kulinaria
Mięso doprawiamy papryką, solą i pieprzem. Podsmażamy na oliwie z oliwek.
Przygotowujemy marynatę: wino mieszamy z miodem, octem i czosnkiem.
Pieczarki obieramy, myjemy. Kroimy w talarki. Gotujemy w rondeliku, dodając łyżkę oliwy z oliwek.
Ryż gotujemy w rondeliku, zalany 2 szklankami wody ok. 15 minut. Po 10 minutach dodajemy łyżeczkę kurkumy. Dokładnie, delikatnie mieszamy.
Skrzydełka marynujemy i zostawiamy na noc w lodówce. Marynatę sporządzamy z małego słoiczka miodu z dodatkiem 1 łyżki oliwy.
Warzywa dokładnie myjemy. Paprykę kroimy na połówki. Usuwamy gniazda nasienne.
Makaron wrzucamy do osolonego wrzątku na 2-3 minuty. Przelewamy zimną wodą.
Jajka myjemy, rozbijamy i mieszamy z mlekiem.
Mięso przyprawiamy, smażymy na oliwie z oliwek 15 minut, pod przykryciem.
Pieczarki obieramy, kroimy i dodajemy do nich łyżkę oliwy i smażymy na patelni.
Jakie korzyści niesie za sobą catering dietetyczny? I najważniejsze: czy to dobra opcja na studencką kieszeń?
Kaufland przygotował specjalną ofertę prezentowaną w ramach najnowszej letniej kampanii reklamowej.
Szczęśliwa po stosunku, masz wrażenie jakbyś znajdowała się w raju. Chciałoby się krzyknąć: Chwilo trwaj! Nic nie sprowadzi cię szybciej na Ziemie, jak fakt, iż ...
Co zrobić w sytuacji, gdy odbyłaś stosunek bez zabezpieczenia i obawiasz się zajścia w niechcianą ciążę?