Dania główne - Kulinaria
Mięso oczyścić, pokroić w kawałki, osolić, wstawić na kilkanaście minut do naczynia z oliwą i wyciśniętym czosnkiem.
Na dużej patelni zeszklić drobno pokrojoną cebulę.
Myjemy cukinie, przekrajamy na pół i oczyszczamy dokładnie z gniazda nasiennego. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. Celsjusza.
Jest naprawdę przepyszny i prosty w przyrządzeniu.
Makaron ugotować, umyć brokuły i podzielić na mniejsze kawałki. Ugotowany makaron położyć na patelni, zalać śmietaną, dodać surowe brokuły i podzielony na mniejsze części serek topiony.
Jest to dosyć praktyczne danie, ponieważ filety w zalewie mogą być przechowywane w lodówce spokojnie 2-3 dni po przyrządzeniu, a nawet dłużej.
Banalnie prosta. Zamiast zwykłego makaronu można użyć razowego, albo najlepiej połączyć dwa rodzaje makaronu.
Kolorowe, proste i dość szybkie w przygotowaniu.
Wątróbka w wersji podstawowej jest bardzo prosta w przyrządzeniu, ale wymaga pewnej dokładności, gdyż trzeba ją „oczyścić” przed przystąpieniem do smażenia.
Danie to nazywa się Tortilla po wiejsku, chociaż mi osobiście tortilla kojarzy się z czymś zupełnie innym.
Jakie korzyści niesie za sobą catering dietetyczny? I najważniejsze: czy to dobra opcja na studencką kieszeń?
Kaufland przygotował specjalną ofertę prezentowaną w ramach najnowszej letniej kampanii reklamowej.
Szczęśliwa po stosunku, masz wrażenie jakbyś znajdowała się w raju. Chciałoby się krzyknąć: Chwilo trwaj! Nic nie sprowadzi cię szybciej na Ziemie, jak fakt, iż ...
Co zrobić w sytuacji, gdy odbyłaś stosunek bez zabezpieczenia i obawiasz się zajścia w niechcianą ciążę?